Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana

Activitats de Divulgació

El CSIC organitza: conCIENCIAsé, Trobades de Xiquets i Jóvens amb Científics d'Excel•lència

El CSIC organitza: conCIENCIAsé, Trobades de Xiquets i Jóvens amb Científics d'Excel•lència

Trobades d'alumnes de batxillerat amb investigadors del CSIC a fi de fomentar les vocacions científiques

L'activitat està dirigida als estudiants de segon curs de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, a fi de contribuir a generar interés i entusiasme per la investigació i per les diferents disciplines científiques que es treballen en els instituts d'investigació del CSIC a la Comunitat Valenciana. Es tracta d'una activitat que es desenrotlla durant tot el curs escolar, que compta amb un material divulgatiu propi, i que va més enllà de visites puntuals a centres d'investigació. Amb esta activitat, els alumnes coneixen quina és l'aplicació de les investigacions que s'estan duent a terme en cada un dels centres i participen en pràctiques que se'ls preparen, ajustades al seu nivell de coneixements. També està dirigida als xiquets que participen en altres projectes de foment de la cultura científica com ESTALMAT.

http://www.dicv.csic.es/concienciase.php

 
Cicle de conferències «La edición genética y las plantas del futuro»

Cicle de conferències «La edición genética y las plantas del futuro»

Dimecres 16 d´octubre, a les 19 hores
Cultivos transgénicos en la era de la edición genómica
José Pío Beltrán
(IBMCP, CSIC-UPV)

Dijous 24 d´octubre, a les 19 hores
CRISPR
Francis Mojica
(UA)

Dijous 31 d´octubre, a les 19 hores
Plantas de tabaco beneficiosas para la salud
Diego Orzáez
(IBMCP, CSIC-UPV)

Dijous 7 de novembre, a les 19 hores
Edición genética en plantas y animales
Lluís Montoliu
(CNB, CSIC)

Dijous 14 de novembre, a les 19 hores
Trigo sin gluten
Francisco Barro
(IAS, CSIC)

Dimecres 20 de setembre, a les 19 hores
Plantas tolerantes a la sequía
Ana Caño
(CRAG, CSIC-UAB-UB-IRTA)

Dijous 28 de novembre, a las 19 horas
Tomates resistentes a la «Tuta absoluta»
Luis Cañas
(IBMCP, CSIC-UPV)

Dijous 5 de decembre, a les 19 hores
La percepción social de los transgénicos
José Miguel Mulet
(IBMCP, CSIC-UPV)

Totes les conferències tindran lloc els dies indicats, a les 19 hores, al saló d´actes de la Casa de la Ciència del CSIC a València. Carrer Batlia, 1 (plaça de la Mare de Déu), València. Cicle organitzat per la Casa de la Ciència del CSIC a València i la Fundació ANTAMA. Pot descarregar el pòster amb totes les conferències en el següent enllaç: http://bit.ly/edicióngenéticaVLC.

 
Exposició «Fotciencia15»

Exposició «Fotciencia15»

FOTCIENCIA15 és una mostra que pretén acostar la ciència a la ciutadania a través de fotografies que aborden qüestions científiques des d´una visió artística i estètica. Recull una selecció de 49 imatges de temàtica científica entre les presentades a Fotciencia15, certamen organitzat pel CSIC, la FECYT i la Fundació Jesús Serra. Col·laboren l´Institut d´Agroquímica i Tecnologia d´Aliments (CSIC), l´Institut d´Agricultura Sostenible (CSIC) i Ibercaja Obra Social.

Cada imatge compta amb una explicació del fet científic representat a càrrec de l´autor. Els textos es mostren en castellà i en valencià.

HORARI DE VISITA: de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h. Dissabte 6 de juliol tancat.
CATÀLEG: Fotciencia15

 
#CienciaenelParlamento: acostant ciència i política

#CienciaenelParlamento: acostant ciència i política

Jornada informativa #CienciaenelParlamento: acostant ciència i política

 
Expociència 2019

Expociència 2019

El Parc Científic UV va acollir el dissabte 25 de maig Expociència 2019, una jornada de portes obertes organitzada pel CSIC i la UV que té com a principal objectiu acostar el coneixement al públic en general, així com transmetre el paper que juga la ciència en la nostra societat.

L´esdeveniment, que aquesta edició ha celebrat el seu 11r anniversari, va congregar a més de 5.000 persones, entre alumnes, professors, investigadors i empresaris, que van gaudir de la ciència en un ambient festiu i familiar. Va haver-hi, entre altres propostes, activitats de física, de química, d´astronomia, de robòtica, de medi ambient, i d´alimentació. Enguany, el CSIC ha participat a través de la seua Delegació a la Comunitat Valenciana i 6 dels seus centres, així como la Editorial CSIC.

Pot descarregar un dossier de la jornada elaborat per la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana mitjançant el següent enllaç: EXPOCIENCIA 2019

 
següents >